La Junta Directiva d’Innobaix ha celebrat la seva sessió ordinària d’estiu, per bé que ho ha fet en unes circumstàncies poc habituals. La reunió, com està sent normal en aquests temps, s’ha fet en format virtual i ha servit per donar compte de les activitats realitzades durant els últims mesos i les previstes d’ara endavant. La situació que viu l’economia ha fet replantejar, en un temps rècord, les activitats que estaven programades i reconduïr-les cap a un suport molt més intens a les empreses i les persones que les lideren.
Aquest 2020 havia de ser un any de celebració, la dels 10 anys d’Innobaix. S’havia previst fer una festa i algunes de les activitats habituals es posaven de llarg. Però la situació derivada de la COVID-19 ha trastocat els plans i ha fet canviar el rumb de les accions que es fan des de la nostra entitat. Entre els nostres objectius principals està l’impuls a la innovació i el suport al creixement de les empreses del territori i és evident que enguany cal més impuls i més suport que mai. Per això s’han dissenyat tot un seguit de noves propostes, la majoria de les quals passen per la formació online.
Nous formats per a programes consolidats
Sense tocar l’esperit dels programes centrals d’Innobaix, les activitats relacionades s’han readaptat a la situació. Així, l’Acceleradora Empresarial compta amb un acompanyament personalitzat més curt però més intensiu, amb experts de diferents camps que treballen amb les particularitats de cada negoci. El programa té tres itineraris dedicats a empreses que necessiten un suport al creixement i la internacionalització, a empreses de caràcter social i a empreses liderades per dones.
El programa B2B de transmissió empresarial serveix per identificar les oportunitats i els riscos que ens poden aportar les noves tecnologies, des d’una perspectiva pràctica. Generalment es fa a les seus de diferents empreses que ens mostren com treballen temàtiques com la realitat virtual o la impressió 3D. Esperem que algunes de les sessions previstes es puguin fer en la segona part de l’any però, mentre això no passi, hem dissenyat noves sessions online que, en molts casos toquen necessitats derivades de la pandèmia, com els webinars o el teletreball.
Una altra de les línees troncals d’Innobaix consisteix en la dinamització de l’ecosistema, que inclouen sessions formatives concentrades en les capacitats que més es demanden en aquests moments d’incertesa, amb webinars especialitzats i altres destinats, específicament, a les Administracións Públiques.
Els programes socials segueixen sent un dels fils conductors de la feina de suport al teixit econòmic, amb acompanyament a projectes socials i amb assessorament i formació específics per a dones emprenedores.
Les capacitacions empresarials enguany s’han traslladat completament al món virtual. D’una banda el programa Start Up Advanced, a càrrec de l’escola de negocis Eada. De l’altra, un nou programa per ajudar les empreses a incorporar la innovació en els seus processos quotidians, en col·laboració amb 2 Digits Growth i, finalment, un programa per detectar els errors més freqüents de l’emprenedor, en col·laboració amb l’Associació de Sèniors de Catalunya per a l’Orientació del Talent Emprenedor.
Els que més han sofert amb el confinament han estat els programes educatius. El Metropolis FPLab, que va començar de forma presencial, ha hagut de tancar-se en format online i l’Innobus, que enguany havia de ser especial, s’ha cancel·lat, ja que el seu fonament és el networking i el contacte humà. Esperem que l’any que ve se’n pugui fer una edició ampliada i millorada.
Més informació sobre els Programes Innobaix 2020