Daniel Bermúdez és un jove de l’Hospitalet, graduat en màrqueting i comunicació digital. Fa uns mesos va decidir pujar a l’Innobus 2022 i va acabar sent un dels guanyadors de l’edició. El seu projecte Pack&Move, que va treballar en solitari, va despertar l’interès del jurat. Avui, a punt de posar-se en marxa una nova edició, anima a joves com ell a sumar-se a l’aventura.

Perquè vas decidir pujar a l’Innobus 2022?
Des de ben petit he tingut molta ambició emprenedora, la qual cosa em va fer participar en diferents programes durant el meu període a la Universitat. Un cop finalitzats els meus estudis en màrqueting, vaig treballar en nous projectes relacionats amb la innovació que em van motivar a voler desenvolupar-me més al món de l’emprenedoria. Així que durant l’any 2022, vaig buscar programes on conèixer altres emprenedors.

L’Innobus em va semblar l’oportunitat perfecta per poder endinsar-me a l’ecosistema empresarial del territori i envoltar-me d’altres emprenedors. A més, crec que el programa de visites a diferents empreses és interessant per poder veure en primera persona els diferents models de negoci de grans corporacions.

Com va ser l’experiència?
Poder veure la forma de treballar de diferents empreses i compartir coneixements, tant amb els organitzadors com amb els participants, em va semblar una experiència molt enriquidora, perquè aporta una visió transversal sobre com es gestionen les empreses. Crec que un dels punts forts de l’Innobus és que durant el programa els participants poden treballar diferents habilitats, tant de comunicació com de desenvolupament de projectes. Això és una experiència que no trobes a altres programes, ja que normalment la durada és molt curta i es basa en la creació dels projectes sense tenir massa informació de les empreses. En canvi, a l’Innobus es coneix l’empresa de primera mà i més endavant es dona resposta als reptes que aquestes llencen.

El teu projecte, Pack&Move va ser un dels guanyadors. Com vas treballar per crear-lo?
Crec que el punt més important a l’hora de crear un projecte és poder analitzar el mercat, veure quines són les tendències i de quina forma pots donar resposta als reptes que es plantegen. Em vaig marcar com a objectiu desenvolupar una idea disruptiva que pogués acabar sent tangible. Agafant un problema que tenia un segment del mercat i creant una proposta de valor per solucionar-lo.

Per dur a terme el repte i poder presentar una idea que fos tangible, vaig desenvolupar una pàgina web (en forma de prototip) per donar una idea de les funcionalitats i la proposta de valor del servei. A més, vaig crear un videoresum del funcionament del servei per donar suport al prototipatge del lloc web.

Quina part de l’experiència va resultar més enriquidora?
La part més interessant a l’hora de donar resposta a reptes com els de l’Innobus és poder desenvolupar idees sense posar-te límits. És una experiència molt inspiradora poder crear una idea, desenvolupar un projecte i presentar-lo sense dubtar si el que estàs plantejant és massa innovador. Una de les coses que més vaig valorar durant l’experiència va ser poder comentar el projecte i tenir feedback, durant el temps de desenvolupament, de l’equip d’Innobaix i dels responsables de les empreses. És una gran oportunitat.

Per què recomanaries a altres joves pujar a l’Innobus?
Per a tots aquells que tenen idees disruptives, ganes d’emprendre o volen conèixer altres emprenedors, crec que l’Innobus és l’oportunitat de tenir una bona experiència de la mà de gent amb molts coneixements. Penso que els joves que participin en l’edició 2023 de l’Innobus s’enduran la motivació i l’experiència per poder anar creixent al món laboral. De fet, just acabar el programa em vaig llançar a crear la meva pròpia agència de màrqueting i ja tinc altres projectes entre mans.