L’Innobus 2023 es posa en ruta el dia 5 de juny, però ja es coneixen les empreses que hi participaran. Elles són el veritable cor del programa, ja que connecten els i les joves que han acabat la carrera amb el mercat professional.
El programa Innobus 2023 ha començat amb un esmorzar, on les empreses que s’han compromès amb la innovació i el talent s’han trobat i han compartit experiències. N’hi ha que tenen experiència amb el programa, com Aigües de Barcelona o el Port de Barcelona i altres que hi participen per primer cop, com Naeko Logistics.
Natàlia Mir, directora general d’Innobaix, ha explicat com serà aquesta edició, que s’ha organitzat en 4 itineraris diferents.
L’itinerari Reptes animarà els participants a trobar solucions innovadores a problemes reals. El Parc Mediterrani de la Tecnologia, on té la seu la incubadora de l’Agència Espacial Europea, demanarà als joves que treballin a trobar solucions a través de la tecnologia de drons per millorar un ús racional de l’aigua en el sector agroalimentari.
L’empresa Desigual, que afronta un canvi d’estratègia de marca, vol apropar-se al seu públic, que se situa en la franja d’edat entre els 23 i els 37 anys i per això demanarà als i les innobusers que els ajudin a plantejar com apropar-s’hi.
Nestlé vol captar talent femení en l’àmbit STEM, però específicament en l’entorn de fàbrica i producció, on encara és més difícil trobar noies tecnòlogues.
I finalment, l’empresa Synlab també vol captar talent jove i es planteja el repte de com fer-ho, de com desenvolupar una estratègia per arribar a aquest segment de població.
L’itinerari Inspiració serà una font de coneixement per als joves i al de Motivació un grup de professionals destacats pujarà dalt del bus a compartir la seva experiència. Enguany, a més, hi sumem l’itinerari Futur, en el que les empreses explicaran quins són els perfils professionals que necessiten. Segons Natàlia Mir, “és una manera de fer visible un dels veritables èxits del programa, que és la de facilitar la incorporació d’aquests joves, que acaben d’acabar la carrera, al mercat laboral”.
La ruta va acompanyada de formació perquè els i les joves no solament coneguin oportunitats sinó que aprenguin com tirar endavant un projecte d’emprenedoria. Se’ls animarà a conèixer-se millor, els seus punts forts i els seus punts dèbils i com aprofitar-ho per organitzar equips eficients. També hi haurà una sessió de Design Thinking i una altra de Model Bussiness Canvas, per validar les idees que vagin sorgint i siguin realitzables. Finalment, aprendran a preparar un pitch i a presentar una idea en públic.
A l’esmorzar de presentació hi han assistit representants de Lipotrue, Port de Barcelona, Aigües de Barcelona, Cetaqua, Port Aventura World, Desigual, Naeko logistics, Fundació Inserta, l’Ajuntament de Viladecans, l’Ajuntament d’Esplugues i el Centre d’empreses Procornellà. També hi han estat presents el president d’Innobaix, Lluis Bahamonde i Gemma Morelló de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que fa possible aquest programa.