Aquest dilluns ha començat el programa Innobus 2023 amb una sessió especial de presentació dels i les participants. Són 36 joves, la gran majoria dels quals són dones, que s’han dividit en 9 equips de 4 persones. En la primera jornada ja han conegut en quin repte hauran de treballar.
Cada equip haurà de resoldre 2 reptes, que han estat sortejats entre els equips. Així doncs, començaran la ruta per les empreses ja sabent en quin projecte han de treballar i amb qui. La majoria d’aquestes joves no es coneixien i ara els esperen tres setmanes de feina intensa per fer una proposta que pugui guanyar l’Innobus 2023 i portar-los a Brussel·les el pròxim mes de setembre.
En aquesta primera sessió hi ha intervingut Daniel Bermúdez, que, després de guanyar la passada edició de l’Innobus, acaba de crear la seva pròpia agència de marketing: “L’Innobus va ser una molt bona experiència per a mi, us aconsello que assistiu a totes les visites, que escolteu tot el que us han de dir a les empreses perquè hi ha molt per aprendre”. També s’han presentat totes les participants, que han explicat què ha motivat presentar-se al programa. En general, hi ha moltes ganes de conèixer el món empresarial per dins i guanyar experiència.
Com s’han creat els equips?
El programa ha començat amb la primera de les formacions que hi haurà al llarg de la ruta. Les i els innobusers han conegut quin és el seu perfil d’aprenentatge, una eina d’autoconeixement a l’hora de treballar i de relacionar-se amb les persones. Aquesta fase és molt útil per confeccionar equips, perquè unir persones amb estils diferents farà que el resultat sigui més eficient. N’hi ha que tenen més vocació de lideratge i altres que prefereixen fer. N’hi ha que són més comunicatius i altres que són bons investigant i buscant informació. Barrejar aquestes característiques de manera adequada farà que l’equip funcioni millor, perquè els perfils es necessiten mútuament.
Quant a estudis, hi ha una important representació del grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, però altres innobusers s’han graduat en Administració d’Empreses, Disseny de producte, Educació Primària, Comerç internacional, Interpretació i llengües, Enginyeria biomèdica, Enginyeria Electrònica, Empresa Internacional, Comunicació, Turisme Dret o Matemàtiques. A més a més, enguany pujaran també a l’Innobus 4 joves amb un Grau Mig en Operacions de Laboratori que van guanyar la plaça en ser un dels equips guanyadors del programa Metropolis FP Lab 2022-2023.
Les i els innobusers procedeixen de diversos municipis del territori. Una gran part ve de la capital barcelonina, però també hi ha qui ve de Tarragona i fins i tot una jove procedent d’Eslovàquia. Pel que fa a comarques, la més representada és el Baix Llobregat amb joves que venen de Cervelló, Esplugues, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Vallirana i Viladecans. A més, hi ha graduades de Badalona, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Parets del Vallès, Ripollet, Sant Andreu de Llavaneres i Terrassa.