Natàlia Mir, directora general d’Innobaix, i Neus Pons, directora-gerent de la Fundació BCN Formació Professional, han signat un conveni de col·laboració entre totes dues entitats, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i promoure la inserció laboral de joves amb un grau en formació professional. 

L’acord vol contribuir al desenvolupament del Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, gràcies al treball en xarxa que fa Innobaix, involucrant els centres de formació, punts d’informació, empreses i altres agents econòmics i socials. Aquesta col·laboració permetrà impulsar iniciatives que fomentin l’orientació, l’especialització i l’experiència professional, enfocades sobretot en els col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral i social. El foment de la cultura del treball i l’emprenedoria entre els joves no només en millorarà l’accés al món professional, sino que també contribuirà al desenvolupament econòmic del territori.  

Una altra de les claus del document està en la internacionalització de la formació professional. Així, es faran accions de mobilitat per a aprenents, professorat i personal d’empreses, a més d’accions de transferència tecnològica i de coneixement amb altres països.

El conveni s’emmarca dins el projecte Singular, impulsat per la Fundació BCN Formació Professional i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que ja ha arribat a la sisena edició. Es tracta d’una iniciativa destinada a joves graduats en situació d’atur, als quals se’ls ofereix formació lingüística en alemany, programes de pràctiques professionals i contracte laboral de formació i aprenentatge a empreses alemanyes, a més de l’homologació del títol català d’FP a Alemanya. El programa també inclou activitats socials i culturals, una tutorització individualitzada i visites a empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). De fet, Innobaix ja va organitzar, el passat 7 de juny, una jornada de visites, amb l’objectiu que els 40 participants coneguessin l’entorn productiu metropolità, per facilitar la seva inserció laboral un cop tornin a Catalunya. 

L’acord representa un pas significatiu per a la formació professional i l’emprenedoria i referma el compromís de totes dues entitats amb el desenvolupament econòmic i social del territori.