L’Innobus 2024 és a punt de posar-se en marxa. La ruta ja està tancada i ara només falta que el millor talent universitari pugi al bus per recórrer empreses i institucions del territori. Enguany s’han sumat a la iniciativa una trentena d’organitzacions, que s’han reunit en un esmorzar de treball per conèixer les característiques de la nova edició.
Cada any hi ha noves empreses que s’apunten a aquest programa, pensat per posar-les en contacte amb joves que ja han acabat la carrera i encara no tenen clar quin serà el seu futur professional. Es una bona oportunitat per descobrir l’entusiasme de les noves generacions i copsar què és el que tenen per aportar. Aigües de Barcelona ha participat al programa des de la seva primera edició, l’any 2016 i Ana Reyes resumeix molt bé el que ha suposat per la companyia: “Cal valorar tot el que ens ha donat, més enllà del que haguem pogut donar nosaltres als nois i les noies”. I ha aconsellat a la resta de participants que els escoltin i es deixin endur per la seva il·lusió: “Quan els deixes somniar fan propostes molt diferents perquè arriben amb molta motivació”. De fet, Reyes ha recordat un dels projectes guanyadors de l’edició 2018, un llibre pensat per als més petits que l’empresa va fer realitat.
També Naeko repeteix experiència, després d’estrenar-se la passada edició. L’empresa és una de les associades més antigues d’Innobaix i la visita a les seves instal·lacions logístiques permet conèixer per dins un sector en alça.
Aquest any hi ha tres empreses que presenten repte i ha estat durant la sessió que s’han conegut. Aigües de Barcelona vol conèixer idees sobre com aprofitar espais privats per convertir-los en refugis climàtics per a la ciutadania. Tersa, que es dedica a la gestió de residus, vol fer créixer la consciència ambiental a través dels més petits, mitjançant programes educatius immersius i inclusius. I, finalment, Viladecans The Style Outlets necessita idees per atraure més públic de Barcelona ciutat al centre comercial.
La ruta 2024 també passarà per les instal·lacions de Dallant, Idilia Foods, Telefónica, DFactory, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE), l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Simon, Siemens Energy, Damm, Organic Africa Chocolates, Enaire, Vertex, MB92, el Sincrotró Alba i Onalabs. Durant la ruta aniran pujant al bus diferents professionals o empresaris de diversos sectors, per explicar la seva experiència als joves. Seran Ruben Bagües, d’Heres Social, Judith Juan i Mireia Córcoles, del Parc Taulí de Sabadell, l’arquitecte Xavier Codinach, Josep M. Romero, de Comissions Obreres, el cuiner i instagramer Marçal Hortigüela, Rut Malràs, emprenedora de la llar d’infants Els Menuts de la Pineda i l’empresari senior Jaume Mir, de Bautermic. Finalment, durant la fase d’acceleració, els joves podran comptar amb el suport de Muutos, el Centre d’empreses Procornellà, Aeball i l’escola de negocis EAE.
La jornada també ha comptat amb la participació d’entitats públiques vinculades a Innobaix, que estan fent una important tasca de difusió del programa: el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els ajuntaments de Castelldefels, Cerdanyola, Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu i Viladecans. El programa Innobus no seria possible sense la col·laboració de l’empresa de transport de viatgers Avant Grup i el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Durant la jornada, que ha estat presentada per la directora general d’Innobaix, Natàlia Mir, les empreses participants han pogut presentar-se i han compartit un esmorzar. Val a dir que podran participar de la ruta per visitar companyies amb les que hi pugui haver vincles o possibilitats de col·laboració.